2016. április 10., vasárnap

Agra

Agra legismertebb látnivalója a Taj Mahal. Viszont Agra sok más szépséges (és csúnyaságot is rejt). Például sok útitársam szerint ez volt a legkoszosabb város, ahol jártunk.

Agra erődje

Az erőd belső udvara 

A Taj Mahal az erődből

Egy másik belső udvar, csodás színekkel

A Taj meglátogatása után több agrai látnivalót is útba ejtettünk. Itt is van egy vörös erőd, ami nagyon jó állapotban van, ám nagyon sok turista keresi fel, ami fárasztóvá tette a látogatást. A palotaegyüttes sok belső kertet, árkádot, mecsetet és palotát foglal magába. Itt élt a Taj Mahalt építő maharadzsa is, aki felesége halála után az ablakából annak síremlékére látott.

Baby Taj belső díszei

 Szintén Agrában van egy Baby Taj-nak nevezett másik síremlék, amely a Taj Mahalban nyugvó asszony apjának a sírja. Ez egy kisebb, fehér márványból készült sír, szintén a folyóparton helyezkedik el. A sírt rejtő épületet a legcsodásabb berakások díszítik, amit Indiában láttunk.

Baby Taj

Változatos drágakő- és ásványi berakások

Egy másik sír egy nagy mogul uralkodó sírja, Akbar síremléke. Ez annyiban különbözött a többi sírtól, hogy itt nem az épületszinten van a jelképes sír, hanem egy alagúton a pinceszinten érjük el.

Akbar mauzoleuma

A mauzoleum fala

A sírhoz vezető folyosó

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése