2010. október 8., péntek

Oktoberfest

Ezen a héten egyik nap a menzára mentem ebédelni, s nagy meglepetésemre az egész Oktoberfest hangulatba volt öltöztetve. Kék-fehér bajor szinek, német zászlók, perecek lógtak a pultok fölött. Gondoltam, na most végre eszem valami finom, európai kaját.
De csalódnom kellett. A választék ugyan a német sör-virsli hangulatot idézte, de az izek nyomokban sem voltak felfedezhetőek. Volt Bratwurst-nak nevezett sima virsli, itteni tömegmustár hozzá. Volt vöröskáposzta párolva, de beazonosithatatlan izzel. Desszertnek feketeerdő-tortát imitáló csokis, műmeggydarabos borzalom.
Hát értékelem én az igyekezetet, de ez nem volt az igazi. Nem beszélve arról, hogy borzasztó sramli-zene szólt a rádióban. Ja, s a legfontosabbat ne felejtsem: épp az Oktoberfest lényege, a SÖR hiányzott. Ugyanis az egyetemi szabályzat tiltja mindenféle alkohol árusitását, fogyasztását a campuson.
Szóval kedves németországi ismerősök, berlini barátok, kénytelen leszek felkeresni titeket, s 1.5 euroert eredeti kolbász-virslit lakmározni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése