2010. október 15., péntek

Babaszoba, babaház

Megérkezve lakhelyemre egyből megfogalmazódott bennem: ez olyan mint egy tökéletesen megtervezett babaházas vidék.
Egy időben épült szép új családi házak, azonos stilusban, de eltérő alaprajzzal, kivitelezéssel. A házak szépen el vannak szórva egy kanyargó patakocska mellett, mindenütt zöldellő gyep, gondozott kert, játszótér a kertben. A házak mögött az erdő ezer szine, vadkacsák repülnek, nyuszik, mókusok ugrálnak, szóval mint a mesében.
Igaz lehet ez?
Igen, ez mind igaz, s vannak ennél még tutibb környékek, ahol biztonsági őr enged be a lakónegyedbe, s külön wellness központ tartozik a házakhoz...

Szóval panaszra semmi okom, belepottyantam a jóba. De azért a kisördög nem alszik, s szeret kötözködni.
Babaházak ezek, nemcsak a rendezett, pöpec stilusuk miatt, hanem mert elemekből rakják össze őket, akárcsak egy barbie-házat. Az elemek egészen a belső berendezésig terjednek: kandallóval vagy anélkül, ilyen vagy olyan lépcsővel, télikerttel, netalántán teljesen berendezett alagsori szinttel. Aztán ha jön a déli szél (Óz, a csodák csodája módra), felröpiti az egészet, s ugyanebben a formában teszi le valahol a Föld túlsó felén. Mert az elemek jól tartanak, igy tuti nem mozdulnak el még egy forgószél esetén sem.

Bekukucskálva a házak ablakán (mert én azt nagyon szeretem) látható, hogy mindenütt (!) ugyanaz a tipusu csillár lóg, ugyanolyan stilusu sötétitőfüggönyök diszitik az ablakot, pontosan megvan a hely, ahová az ülőgarnitúrát, vagy az étkezőt teszed.
S ugyanolyan rövidre van vágva a gyep mindenütt, hiszen alapfelszerelés a fűnyiró (vagy a fűnyirós fiú), a gyepet pedig meg kellett tapogatnom, hogy elhiggyem, ez valódi, nem műfüves pálya.
A házak alatt, mellett minimum 2 autónak elegendő garázs helyezkedik el. A ház egyik legfontosabb eleme, hiszen innen indulsz és ide érkezel. Ja, s az autóba közvetlenül a lakáson belül szállsz be és ki, szóval lehet csinicipőbe bújni barbie-módra télen is, feltéve, hogy valaki eltolta a havat az autólejáróból.

Aztán a babaházban vannak babaszobák, amilyen az enyém is. Megkaptam a család legkisebb tagjának a kuckóját, teljesen felszerelve mindenféle kényelemmel. A légkondi itt alapelem, mégha nem is lakunk a hőségről hires délen, akkor is.
A fenti kép illusztrálja az itteni házakat.
Ez most az én otthonom. Egy időre. Erről szól a lenti zeneszám is.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése