2010. október 23., szombat

A facebook behálóz

A múlt héten a vizsgázások közepette egy mozizással lazitottam. A Social Network (A közösségi háló) a facebook alapitásának valós történetét dolgozza fel.

Érdekes volt innen nézni az amerikai egyetemisták életét, végig követni, hogyan bontakozik ki a Harvard diákjainak fejében (s főleg a főszereplő, Mark Zuckenberg elméjében) a facebook öltete, s hogyan válik belőle rekordidő alatt az egyik legértékesebb online szolgáltató oldal. Persze a sikernek ára van: barátságok szakadnak meg, ellenségek szállnak szembe egymással.

Számomra az egyik legérdekesebb észrevétel, hogy miközben a főhős embereket köt össze, kapcsolatokat rögzit, s több millió emberhez jut el a világon, önmaga képtelen a saját kapcsolatainak a fenntartására, s azt a néhány jóbarátot is elvesziti, aki igazán fontos volt.

A sztori valós, a facebook alapitója még most sincs 3o éves, s már milliárdos. Kiváncsi lennék, a saját életében, kapcsolataiban boldognak mondhatja-e magát. Vagy ő is a kapcsolatok számával, a bejelölt barátokkal méri a saját fontosságát?

film info magyarul

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése