2010. augusztus 25., szerda

Magyarok ha talalkoznak

Ezt az ejszakat Arizona fovarosaban Phoenixben toltottuk. Mar utkozben nott a hoseg, de ideerve valami eszmeletlen szauna fogad.


Hegyekkel korulveve fekszik a varos, oriasian elnyulva. Sokan figyelmeztettek, hogy itt aztan meleg lesz, s tenyleg: tobb mint 100 Fahrenheit, ami 40 fok folotti homersekletet jelent este!

Magyarokrol akartam irni. Utunk soran sehol nem talalkoztunk honfitarsakkal, pedig voltak helyek, ahol sok europai turistat talaltunk (pl. a Grand Canyon/nal franciak, hollandok, nemetek es meg csehek is voltak). Magyar szo sehol. Viszont ha megtudtak rolunk, honnan jottunk, egybol jottek a sztorik magyar kollegakrol, baratokro, vagy eppen budapesti utazasrol. Igaz volt indian neni, aki megkerdezte: az egy masik allam? (marmint Amerikan belul). Hat nagyon masik.

Szoval magyart Clevelandben talaltam, erkezesemkor, de errol majd meg irok. Illetve most talaltunk, Phonixben, ugyanis itt tolt egy evet egy gazdagreti ismeros leanyzo, aki magyarkent tanitja angolra a helyi kisiskolasokat! Nagy mutatvany volt hozza talalni. A varosban 1.5 orat bojongtunk, mire a tobb kilometeres uton rajottunk a helyes iranyra. Meg jo, hogy szamozzak az utakat, s a meroleges utkeresztezodesek sakktabla-szeruen futnak a vegtelenbe.

Magyaros modra finom vacsival vart minket Katica. Aztan magyar modra hajnalig be nem allt a szank. Sajnos reggel elbucsuztunk, o ment a suliba, mi pedig varost nezni.

Most Scottsdale varosaban vagyunk, ami egybeepult Phoenix-szel. Talalunk itt regi western utcakat, ajandekboltot, no meg konyvtarat, ahol hala az itteni rendszernek beiratkozas nelkul lehet ingyen netezni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése