2010. augusztus 20., péntek

Colorado - Sziklas-hegyseg


Utunk elso ket napja Colorado allamban vezet. Erkezes Denverbe, repulovel, onnan autoberles es irany a hegy!
Rocky Montains, Sziklas-hegyseg, k0ruloleli Denvert, a fennsikot. Mint kiderult a varos 1 miles (merfold) magasan fekszik, ez 1600m! Abbol vettuk eszre, hogy az autoban ulve leegett a kepunk. Hiaba, itt kozelebb vannak a felhok, az eg, a nap.

Szoval hegyek, kanyonok, folyok. Bemelegito tura az Eldorado Canyon-ba, ami egy kisebb nemzeti park sziklafalakkal, hoforrassal, ahol mar az indianok is kuraltak magukat.
Szallaskereses, sotet este, kanyargos hegyi utak, vegre egy kemping. Sator helyett fahaz, alvas.

Reggel latjuk csak hol ejszakaztunk: tipikus hegyi kemping, ahol barmelyik pillanatban johet a medve. Hegyrol lefele latjuk a tajat: horgasztavak, patakok, erdok, megbuvo hazak, farmok.

70-es fout, majdnem autopalya. Legszebb szakasza a Colorado (jelentese szines folyo) szurdokaban vezet: lent a folyo, mellette a vasut, mi az autouton a hegy falaban. Meses.

Megallunk, fotok, raftingozok. Aztan hirtelen otlet: tura! Nezzuk meg a Hanging Lake (Fuggo To)-nak nevezett helyet. Jo kis kapaszkodo, patak es vizesesek menten, de a fenti kilatas felemelo. Turkizkek hegyi to, amit vizesesek taplalnak, s vizeseskent zudul tovabb a volgybe. (A fenti kepen eppen azt tesztelem, hogyan fugg a to) Turank nemi zivatarral zarul: pillanatok alatt hatalmas szelvihar, eso, borig azunk. Igy alig varjuk, hogy elerjuk a kovetkezo varost, Glenwood Springs-t, itt szinten hoforrasok. Mexikoi etteremben eszunk, mert megerdemeljuk. Estere erunk Grand Juction-be, ahol egy motelben ejszakazunk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése