2010. augusztus 20., péntek

Cartoons / rajzfilmek


Utazasunk elso napjaiban sorban ugrottak be a gyerekkoromban latott amerikai rajzfilmek. Kezdtem megerteni, miert azok a tajak, arcok, allatok, figurak inspiraltak az alkotokat.

Szoval most kis amerikai rajzfilm-attekintes kovetkezik Kriszti modra.

Flinstones
A kokorszaki csalad eletet ereztuk meg, amikor kietlen sziklatajakon autoztunk. A Monument Valley-ben a taborunk (kemping) akar Flinstone-k hazataja is lehetne. Hihetetlen szinek es fenyek, hatalmas sziklafalak, keves zold, keves elet. Volt taj, ahol elporoszkalva az uton nem igazan volt rajtunk kivul mas. Neha a kis Nissanunk helyett jol jott volna, egy kokorszaki, kokereku jargany, amivel jol vettuk volna az akadalyokat.
http://www.youtube.com/watch?v=oNnEx665zRg

Maci Laci
O mar a legelso nap Coloradoban megjelent lelki szemeim elott. Maci-Laci, aki felveszi a harcot a kempingezokkel, turistakkal, s meg magaval a nemzeti park orevel is (ranger). O az aki megviccel mindenkit, s oszinte bargyusaggal viszi veghez dolgait. Medvevel ugyan nem talalkoztunk, de nehany allattarsaval igen (pl. Egyik reggel a kempingunkben elottunk ment at az uton egy sakal/coyote jellegu allat. Negy laba volt es nagyon buszke tartasa. Meg jo, hogy autoban ultunk.)
http://www.youtube.com/watch?v=y3Icl8-ZKA4&feature=related

Tom es Jerry
A macska-eger jatekot jatszo figurak kozul a kisebbikkel talalkoztunk. Meghozza elso szallashelyunkon, fent a Sziklas-hegysegben. A kempingben sator helyett fahazat bereltunk. Este az ajto sarkanal egy nem lathato resen kis motoszkalassal befurta magat eger baratunk. Hat nem szerettem nagyon. Egy sepruvel sikerult kihajtani, aztan betapasztani a rest. Nem eskuszom meg ra, hogy nem jott vissza. Jerry is mindig megoldotta a reseken valo atjutast, meg Tom a macska elleneben is.
http://www.youtube.com/watch?v=l77qwWy8GwQ

Denver, a dino
A Walt Disney vasarnap delutani matine kereteben jatszotta anno a Denver sorozatot. Ebben egy dinofiu a mai vilagba csoppen, s osszebaratkozik nehany tizenevessel.
Nos mi Denverbe erkeztunk, ami mar onmagaban felidezte a rajzfilm slageret (Denver, dino jo barat...). Viszont amerre haladtunk, legtobbszor dinoszaurusz nyomokra akadtunk. Marmint nem mi, hanem azok, akik muzeumot, dinos szabadidoparkot hoztak letre. Lattunk dino labnyomot, egyeb osi csigak lenyomatait a nemzeti parkokban.
http://www.youtube.com/watch?v=6-LS13u0-4w

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése