2010. szeptember 21., kedd

Niagara-vizesés

Az imént beszámoltam a buffaloi utamról. Ennek a második része, hogy elmentünk a Niagara-vizeséshez.

Gyakorlatilag Buffalo mellett is a Niagara folyó folyik, kanyarog. A vizesést meg lehet nézni az amerikai és a kanadai oldalon is. Mi először átmentünk Kanadába, mert onnan szebb a rálátás a vizesésre. Kanada itt semmiben sem tér el az USA-tól, habár itt saját fizetőeszközük van, de mégis tudtunk amerikai dollárral fizetni. A sebességet itt európai norma szerint km-ben mérik, igy volt néhány figyelmeztető tábla, hogyan is számitódik a mérföld a km-hez képest.

A vizesés hatalmas attrakció, sok-sok turistát láttunk a világ minden tájáról. Nem ez a legmagasabb, hiszen csak 5o méter magas, viszont ezen zúdul át a legnagyobb viztömeg. Három irányból jön a viz, körülölelve egy szigetet. A legközelebbi hid neve Rainbow Bridge, nem véletlenül: itt mindig látni szivárványt.

A visszaúton némi határellenőrzés után engedtek csak be vissza, az itteni hazánkba. A vámos fejébe nem igazán fért bele, mit keres itt 7 magyar diák, két autóval. De mi tudjuk mit keresünk: érdekes látnivalókat, élményeket. Amit meg is találunk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése