2010. szeptember 17., péntek

Biztonsagban a neten

Az etika oran epp az sajto, media es internet etikai dolgairol ertekeztunk. Felmerult a kerdes, hogy van-e egyaltalan biztonsag a neten. A PR oramon ezzel egeszen veletlenul epp ez a kerdes merult fel. A tanarom hatarozott velemenye, s a mi egyetertesunk szerint nem beszelhetunk biztonsagrol, a szemelyes adatok vedelmerol a neten.

Ennek ellenere szinte mindenki hasznalja a net elonyeit, nem gondolva a hatranyokra. Megadjuk az eletunk legprivatabb reszleteit a kozossegi oldalakon (facebook, iwiw), kepeket toltunk fel, kommentaljuk masok fotoit. Bejelentkezeskor kinyilvanitjuk hangulatunk, vagy eppen helyzetjelentest adunk rola, eppen hol jarunk.

Egy ugyes hacker pillanatok alatt leszed rolunk minden a neten talalhato adatot. Sot, nem is kell hackernek lenni, vannak olyan weboldalak, akik ezt a szolgaltatast vegzik: osszegyujtenek minden infot a kerdeses szemelyrol.

Szoval legyunk megfontoltak, s inkabb tartozkodoak a neten. Mert ha igy haladunk, akkor nem marad maganelet es diszkrecio.
Vicces, hogy ezt epp a blogomban irom, ahol en is "kiteregetem" az eletem. Bar igyekszem ezt okosan tenni, s azert vannak dolgok, amiket megtartok magamnak :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése