2010. november 14., vasárnap

Cleveland by night

A héten láttam először Clevelandet éjjeli fényben. A belvárosba elég ritkán megyek, s akkor sem este. Most viszont az óraállitás és más teendők miatt autóztam a városban. Először az egyik autópálya távoli pontjáról láttam meg a kivilágitott belvárost. Tisztára karácsonyi hangulatom lett. Mint valami karácsonyfadiszek, úgy voltak, vannak kivilágitva a belváros felhőkarcolói. Mondta is az egyik ismerős: a legtöbb amerikai nagyváros éjjel a legszebb.

Aztán a látványt tett is követte, s ezen a pénteken a belvárost vettük célba. Három leányzó (két amerikai és egy magyar) elindult, hogy áttáncolja az estét. Egy salsa klubba mentünk, ahol volt tánctanitás, meg utána fergeteges latin buli. Kezdők vagyunk a táncparketten, de ennek ellenére voltak lelkes táncpartnereink szép számmal, akik kifulladásig pörgettek minket. S abban a kivételes helyzetben lehettünk, hogy eredeti dél-amerikai arcoktól tanulhattunk. Csoda, hogy volt türelmük hozzánk.
Azt hiszem elő kell vennünk Dél-Amerika térképét, csak hogy képben legyünk az ottaniakkal. Vagy éppen azért, hogy kitaláljam, Amerika melyik országa lesz a következő utazásom célpontja.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése