2012. január 29., vasárnap

Szakmai blogok

Szilvi barátnőmnek köszönhetően próbálom követni az otthoni szakmai hireket. Mármint a marketing, kommunikáció és média területén. Jómamag a Kreativ szakmai lap hirlevelét olvasom, ha feliratkozol, akkor napi vagy heti szinten küldik a legfrissebb hireket elsősorban a magyar és az európai hirekkel, trendekkel, dijakkal, versenyekkel. A Kreativ blogja a Kreativ Szivlapát (http://www.szivlapat.blog.hu/)
A saját szakmám leginkább változó és legfelkapottabb témája az internetes média. Itt, az USA-ban élve személyesen is tapasztalom hogyan veszik át az irányitást az online kereskedelmi oldalak (amazon.com, ebay.com), s hogyan szoritják ki a hagyományos üzleteket és vásárlásokat. De mi a helyzet otthon, hogyan használjuk  mi a technika és az internet nyújtotta lehetőségeket? Néhány szakmai oldalt mutatok be, ahol naprakész hireket, tanácsokat, ötleteket találhatunk.

Az Online Marketing Akadémia (OMA) két tehetséges vállalkozó által létrehozott cég. Weboldalukon hasznos tanácsokat adnak a kevésbé hozzáértő cégvezetőknek és marketingeseknek. Hogyan szerkesszük meg saját céges oldalunkat, hogyan legyünk jelen a google és facebook felületein? Ingyenes tanfolyamukra én már feliratkoztam, néhány naponta küldik a tananyagot, ami könnyen érthető és alkalmazható tanácsokat ad, fogalmakat tisztáz.

A Social Times (http://www.socialtimes.hu/) felépitése nagyon tetszik. Az oldalukon napi szinten követhetjük a facebook statisztikáit a magyar oldalakra vonatkozóan. Megnézhetjük, hogy kik a legsikeresebb cégek és márkák, hány rajongójuk, lájkolójuk, látogatójuk van. Például a Túró Rudit épp megelőzi a Meki (hiába, a magyarok szeretik a hasukat), de az első három helyen számomra ismeretlen márkák hóditanak. Ők is kinálnak hirlevelet, s nagyon jók, olvasmányosak a szakmai hireik.

Van egy blog, ami nagyon a social mediára, elsősorban a facebook-ra fókuszál. A be social blog (www.besocial.hu/blog) rövid hirei a social media aktualitásairól számolnak be. Most éppen a facebook Timeline szolgáltatása van a porondon.

Kicsit elvontabb, s az elvetemült marketingeseknek való az Addict blogja (http://www.addict.blog.hu/). Itt nagyitó alá veszik az éppen futó hirdetéseket, a hirdetői piacot. Kicsit a Kreativ szaklap célközönségét célozza meg, FMCG termékekről, nemzetközi kampányokról, hirdetésekről találunk itt rövid beszámolót, s rengeteg videót. Tetszik az oldal nemzetközi szintű szinvonala és érdeklődése.

Köszönöm még egyszer Szilvinek, hogy a fenti oldalakkal megismertetett. S remélem, hamarosan mind ő mind én bennfentesként számolhatunk be a hazai médiáról és kommunikációs szakmáról.

3 megjegyzés:

  1. Wow, supегb weblog structurе! Ηow
    long hаve уou been runnіng a blog foг?

    уou madе blogging glanсe eaѕy.
    The entігe glance of your web site іs mаgnіfiсent, as nеatly as the contеnt materіal!


    Fеel freе to visit my blog ρost; visit this page

    VálaszTörlés
  2. Τhe bеlt operates to tighten уouг muscle tissues bу сontгacting thеm, аnd thеn гelaxing them,
    and then гepeating the motion, anԁ it tагgets all the muscle tissuеs in
    youг abdominal ѕection.

    my blog post :: http://Www.Prnewswire.com/news-releases/flex-belt-review-and-latest-coupon-code-savings-now-featured-at-awesomealldaycom-190317331.html
    my web page - http://www.squidoo.com/flex-belt-review-and-discount

    VálaszTörlés
  3. You hardly ever know what sort of bargains may perhaps lie powering this backlink.
    You can go to the AutoZone to have a examination or even do-it-yourself.


    Feel free to visit my website :: http://www.medicalnewsexperts.com/Tips-To-Crystal-Clear-Motor-Codes-For-Jeep-Liberty-By-An-Obd-Scanner.htm

    VálaszTörlés