2012. január 20., péntek

Elnökválasztó

Az amerikai újságok és hirműsorok legfontosabb témája idén - igy ezekben a napokban is - a 2o12-es elnökválasztási kampány. A demokraták jelöltje Obama, renditetlenül. Viszont a republikánus jelölt még nem dőlt el. Többen vannak versenyben, s nemcsak a rátermettségükkel kampányolnak, hanem a sajtó gátlástalanul kiteregeti a legféltettebb privát dolgaikat is.

Itt és most azonban nem az idei elnökválasztásról szeretnék irni. 2oo8-ban két igencsak karakteres politikusnő volt versenyben az elnöki cimért. Hillary Clinton a demokraták között épp Obamával szállt versenybe, mig a republikánus oldalon Sarah Palin, Alaszka kormányzója vágyott az elnöki cimre.

A női jelöltek kaptak hideget, meleget. Mig Hillaryt túlzottan érzéketlennek és férfiasnak, határozottnak találták, addig az ötgyermekes, valóságshowt vezető Sarah háziasszonyi és anyaszerepét járta körül a sajtó. A két nő egy kabaréműsor erejéig közösen lépett szinpadra. Két fergeteges humoristanő, Tina Fey és Amy Poehler(amolyan amerikai Bagi-Nacsa vagy Markos-Nádas módra) igencsak kifigurázta az elnöki székre pályázó női jelölteket.

Az eredeti felvétel a lenti linken látható, hallható. Jó szórakozást hozzá!

Sarah Palin vs. Hillary Clinton

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése