2011. augusztus 10., szerda

Californication


Hát útra keltem, egy év után, idén augusztusban újra nagyitó alá vettem az USA térképét és meg sem álltam Kaliforniáig. Californication, Californian Vacation (kaliforniai vakáció). 9 nap, terv szerint kb. 1ooo mérföld, egy útitárs.

Mi vonzott ide?
Hát az, hogy miért ne az USA hozzám legtávolabb eső pontján nézzem meg? A helyeket, amik a nyugati világ legnyugatibb pontját képviselik, s amiken túl már csak keletre, a Távol-Keletre lehet eljutni.
Kalifornia az USA legfejlődőbb állama. Itt van a technológiai cégek (Facebook, Google, Microsoft) központja, itt termelik az amerikai zöldségek és gyümölcsök csaknem teljes mennyiségét, s innen irányitják az egész világ szórakoztatóiparát a hollywoodi filmgyártáson keresztül.
Kalifornia földrajza az amerikai államok sorában is elég sokszinű. Óceán, homokos sivatag, óriási hegyek, ez mind megtalálható itt.
Kalifornia az az állam, ahol bárkiből sztár vagy sikeres vállalkozó lehet, s ahol a sztárok közül polgármesterek (Clint Eastwood) és akár kormányzók (Arnold Schwarzenegger) is kikerülhetnek.

Útra fel! Indul a túra.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése