2011. augusztus 1., hétfő

Kenyeret és cirkuszt



Kenyeret és cirkuszt a népnek! Mondták az ókori római császárok, s az idők mit sem változnak, ez a jelmondat nagyon igaz ma is, itt is.


A hétvégén egy csodás kulturprogramban volt részem. Cleveland közelében, a kedvenc nemzeti parkomban (Cuyahoga Valley National Park) nyaranta szabadtéri koncertsorozatot tartanak Blossom Festival címmel. Minden hétvégén a Cleveland Orchestra játszik (mint megtudtam a város együttese a világ legjobbjai között van) főként klasszikus darabokat, de most éppen Broadway musicalak zeneszámaiból válogattak.


A koncerten nem is a műsor, hanem a körülmények a legérdekesebbek: az erdő közepén egy fedett sátorszerű pavilonban játszik a zenekar, s jut fedél itt egy színháznyi nézőtérnek is. A nézőközönség többsége viszont a környező zöld dombokat foglalja el, ahonnan tökéletesen élvezhető a zene és a látvány. Jutányos áron lehet a lawn ticket-ekhez jutni ("gyepjegy"), mi is ilyennel élveztük végig a programot. Ezekhez a jegyekhez nem jár szék, magunk hozzuk a takarót, kempingszéket, no meg a piknik-kosarat! Ugyanis nincs koncert borozgatás, nassolás, vagy éppen egy szabadtéri vacsora nélkül! Épp ez a legjobb, kötetlenül, hétköznapi ruhában, a fűvön elhasalva eszegetni és hallgatni az előadást.

Kenyér és cirkusz, nem is olyan rossz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése