2011. augusztus 4., csütörtök

Aprócska házak


Építészetről már elég rég írtam. Talán még a télen, az amerikai lakásokról, házakról, stílusokról. Nemrég egy érdekes épülettípust találtam. Az ún. tiny houses, vagy aprócska házak igencsak felkeltették az érdeklődésemet.

Elég meglepő, hogy a végtelen amerikai "prérin" valaki ilyen házban lakjon. Miközben az átlag amerikai házak, lakások legalább 1,5-szer nagyobbak egy európai lakásnál, mi késztet valakit arra, hogy egy szobányi lakókocsi-házba költözzön?
A környezettudatos (és kicsit hippy) amerikaiak kezdték el ezt a háztípust népszerűsíteni. Egyrészt mert olcsó, másrészt egyszerű fenntartani, s aki nem a lakásban akar ücsörögni, hanem el van foglalva a házon kívüli dolgaival, munkájával, annak minek is kellene hatalmas ház. A lenti linken az apróházakat tervező és kivitelező cég linkje, a tulajdonos is ilyen házban lakott mielőtt családot alapított. Ideális egyedülállóknak, fiatal pároknak, vagy éppen nyugdíjasoknak. Kalandvágyóknak, akik ha megunták a lakóhelyüket, csak odébb gurítják az otthonukat.

http://www.tumbleweedhouses.com/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése