2010. július 12., hétfő

Sör, foci, szabadtér

Nem gondoltam volna, de még én is tudom szeretni a focit. S a körötte folyó őrületet.
Ez a nyár a focivébéről szól. Egy hónap a labda bűvöletében, minden a zöld gyep körül zajlik.
S mi lehetne jobb, mint egy esti focimeccs, valahol a városban, sörözgetés közben?

Volt szerencsém párszor a címben szereplő dolgokat élvezni.
Sör - ez kell, hogy túléljük a kánikulát, jobban oltja a szomjat mint a víz és maga a sörözés is külön "szertartás". Idén végre megjelentek a boltokban az ízesített (nőiesített :) sörök: van citromos, bodzás, esetleg meggyes. Így már nemcsak a keserűségét élvezhetjük, hanem a finom mellékízét is.

Foci - idén persze a vébén, egyébként meg élőben meccsen, vagy tévében nézve az igazi. Egyedül persze unalmas, jobb társaságot szervezni a játékra, s talán a legjobb, ha egy óriási társaság részeként ismerősökkel és ismeretlenekkel együtt szurkolunk, vagy ellenszurkolunk.

Szabadtér - a nyár a szabadtéri kiülős helyek ideje. Napsütés utáni este, alig hűvösebben, jópár szúnyoggal tarkítva. Idén sikerült felfedeznem néhány hangulatos kinti helyet.
Az egyik a Városligetben található, a Kertem. Már régen kinéztem, hogy jópofa lampionos, retro-hangulatos helyecske, ahol a Csinibaba is játszódhatna akár. Egy péntek este keveredtünk ide. Ülőhely már sehol, a pulthoz nehéz a hozzáférés, de mégis a hangulat marasztal. Aztán meglepetések sora, egyik ismerős után a másikba botlok. Nagy nyár eleji lelazítás mindenkinél.

A másik hely a belvárosban, a Szabadság tér közepén van. Gyönyörűen felújították a teret, van egy szépen kialakított park fákkal, szobrokkal, no meg a Hütte Kávézóval. Ide jöttünk döntőt nézni. Tették ezt rajtunk kívül még sokan: a Budapesten élő hollandok és spanyolok, meg a velük szimpatizáló drukkerek. A tér szurkolói táborrá alakult, gyepen ülve, korlátnak dőlve, majdnem fára mászva.

A focivébé véget ért, de még van ideje a kiülős helyeknek. Vannak még sörök is, amiket ki kell próbálnunk!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése