2010. július 17., szombat

Fotózzunk!

Aki ismer, tudja: szeretek fotózni. Persze ezt sokan elmondhatják magukról, főleg a digitális gépek birodalmában. Viszont az én képeimet meg is szokták dicsérni: jól elkapok pillanatokat, tartalmas dolgokkal töltöm meg a felületet, s igyekszem minőségében is jót alkotni.

Nos eme fotós kedvtelésből és felindulásból jött az öltet: fotózzunk! De most ne történést, növényt, kirándulást mint általában, hanem csináljunk egy profi műtermi fotózást.

Egykori kedves kolléganőimmel, a premedes lányokkal találtuk ki, majd ma meg is valósítottuk. Kati hatalmas lakása szolgált helyszínül, s profi fotósnak meghívtuk öccsét, Ákost (és persze a kedves barátnőjét, egy napja jegyes menyasszonyát Szilvit is:). Szóval a "premed marketing négyes" (Szilvi, Heni, Kati, Kriszti) kiegészülve a vendégszereplő párossal szombaton korán reggel neki látott a dolgoknak!

S kellett is az előkészület! Profi sminkek készültek (Kati profi sminkes dobozának köszönhetően), a hajunkat próbáltuk magunk csavarni, tűzni, tupírozni, ruhákat pedig egymás kincsestárából merítettünk. Előkerültek a kalapok, boák, csizmák és cipellők, no meg egy rakás ékszer, minden hangulathoz és színvilághoz.

S az eredmény? Még nem láttam az elkészült képeket, de már a hangulat, a werk-fotók magukért beszélnek. Élmény volt ez a nap, a hőség ellenére. Mit nekünk hőség: szélgép (a Médiamarkt és Made in China jóvoltából) formázta a hajunk, s gondoskodott róla, hogy ne izzadjunk le teljesen.

Volt itt nyalókás, szexi, gyerekes-hullahoppos hangulat, aztán fekete-fehér-piros elegáns dívás stílusban, romantikus-rózsás és szecessziós-arany-barnás (lásd kép). Próbáltuk megidézni a nagyokat: Audrey Hepburnt, Betty Boop-t, Klimt és Mucha nőit, meg persze a kevesebb ruhadarabot (alig semmit) viselő hölgyeket. Azt hiszem sikerült.

Jó volt felfedezni, hányféle arcunk van, s mit tudunk kihozni magunkból, egymásból. Egy nap, néhány kellék és egy fényképezőgép segítségével. Mert fotózni jó.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése