2018. június 2., szombat

Hannah hitvallása

Ha már Malajzia, akkor ideje volt, hogy egy helyi könyvet is elolvassak. Még az óráink során említette a helyi osztálytársunk, hogy van egy politikusnő, aki keresztény nőként, huszonévesen került be a Parlamentbe, s már 3. alkalommal választották meg.

A hölgyet Hannah Yeoh-nak hívják, magyarul Jó Anna lehetne a neve. Becoming Hannah. A Personal Journey címmel pár éve megírta a hitvallását, a személyes történetét, az elhívását, ami a politikai színtérre hozta. A könyv nagyon közvetlen, naplószerű beszámoló, képekkel illusztrálva.

Hannah kínai-maláj származású, többgyerekes családba született. Tanulmányait Tazmániában (Ausztrália) végezte, itt találkozott a kereszténységgel, s itt talált rá Isten. A helyi értelmiségiek közül nagyon sokan tanulnak külföldön, ők ezt overseas-nek, tengerentúlnak nevezik, hiszen Malajziából mindenhová a tengeren kell átkelni. Jogászként dolgozott is az óceánon túl, de végül mégis hazatért. A helyi adminisztrációban talált munkát, illetve családja vállalkozásában rendezvényszervezőként dolgozott.

Az ellenzéki párt hívta soraiba, először tag lett, s tenni akart az etikusabb, kevésbé korruptabb Malajziáért. Majd a közelgő választásokon jelöltként indították. Az esélytelenek izgatottságával indult, nem volt múltja, tapasztalata, rálátása a politikára, de tudta, hogy jót akar. Érezte Isten elhívását, s ez tartotta az úton. Hatalmas előnnyel nyert, s kezdte képviselni a helyi kerület lakosainak igényeit. Nemcsak képviselő lett, hanem az első női szóvivő!

A könyvben lelki vívódásait nagyon őszintén vallja meg. Beszámol arról is, hogyan találta meg a férjét, aki mellette áll a politikai küzdelemben és segít neki két kislányuk nevelésében. A férje egyébként indiai származású, így ők családon belül is a sokszínűséget erősítik, a változatos maláj kultúrát képviselik.

Hannah a könyvével inspirálni szeretné a fiatalabbakat, hogy merjenek lépni, közfeladatot vállalni, a jó mellett kiállni.

Hannah honlapja: https://www.hannahyeoh.com/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése