2015. április 4., szombat

Isten pénze

A héten fejeződött be egy 1o-hetes kurzus. Hetente egy alkalommal találkoztunk a gazdagréti templomban, ahol egy kis csoportban "pénzügyi kurzuson" vettünk részt.


Hogy jön a pénz a templomhoz? - jogos a kérdés. Korábban én is azt hittem, hogy a pénznek, ennek a nagyon világi dolognak semmi köze Istenhez. Sőt: hogy nagyon is rossz, sátáni, ezért ha lehet, ne foglalkozzak vele.

Időközben rá kellett jönnöm, hogy a pénzzel jól bánva, jól "sáfárkodva" igenis áldást hozhat. Nemcsak a saját életemre, anyagi létemre, hanem a környezetemre, azokra, akikkel hajlandó vagyok megosztani nemcsak magam, hanem akár a saját anyagi javaimat is. Olyan ez, mint az ajándékozás: az ajándék pénzbe kerül, ám gyakran mégis jobban örül az, aki adhat, mint, aki kap.

A képzést a KEVE (Keresztény Vezetők Egyesülete) tartotta, a kurzus Compass, Isteni pénzügyek néven fut, Magyarországon Számít a pénzed címmel adták ki a hozzá való könyvet és munkafüzetet. Most Gazdagréten 8-an végeztük el, s lettünk hivatalosan is "Isten hűséges sáfárai". Az erről szóló oklevélen az alábbi ige áll: "Mid van, amit nem kaptál?!" (1 Korintus 4,7)

Köszönet a két csoportvezetőnek, s tananyagot fáradtságos munkával összeállító önkénteseknek. Akit éredekel egy hasonló kurzus, érdeklődjön a www.keve.org oldalon. Vagy ha saját maga szeretné elvégezni a képzést, akkor próbálja meg összegyűjteni a Bibliából a több, mint 2ooo pénzről, gazdálkodásról, sáfárkodásról szóló igét.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése