2013. április 16., kedd

Referenciamunka

Itt a büszkélkedés ideje. Az elmúlt hetekben több munkám ért révbe, az eddig háttérben való szorgoskodás eredménye most már a nagyérdemű közönség számára is láthatóvá vált. Ahelyett, hogy rébuszokban beszélek, lássuk, mit is tettem le az asztalra mostanság.

 Akroni Egyetem kutatócsoportja

Még odakint kezdődött, Amerikában. Több projekt, felkérés megtalált, s elindult független, szabadúszó tevékenységem. A home office, otthonról való dolgozás és több "alvállalkozó" koordinálása nem mindig volt könnyű. Szeretek motorja lenni új kezdeményezéseknek, de néha nehéz mozgatni a szálakat, elérni, hogy mások is hasonló hatásfokon pörögjenek.

Az egyik legnagyobb munkám az Akroni Egyetemnek készitem épp. Az ottani kémiai-mérnöki tanszék laborját egy magyar professzornő, Puskás Judit vezeti. Számtalan találmány, egyedi molekula kifejlesztője ő. Nemzetközi kutatócsoportjával számos dijat besöpörtek már. A munkám a legújabb és legigéretesebb kutatásukhoz kötődik: mellrákos betegek implantátumához fejlesztettek ki egy anyagot, amivel gyorsabb a gyógyulás, komplikációmentes a felépülés.

Puskás Judit, a kutatónő

A kutatáshoz anyagi támogatókra van szükség, ezért létrehoztunk egy alapitványt. A Carole and Robin Reid Foundation egy kedves angol házaspár kezdeményezésére született. Ők első körben a helyi, akroni, észak-ohiói lakosokat akarják mozgósitani, hogy adományukkal járuljanak hozzá a kutatáshoz.

Robin és Carole Reid, az Alapitvány létrehozói

Engem választottak az alapitvány kommunikációs vezetőjévé. Első munkám a Foundation logójának, arculatának megtervezése (Kati kolléganőm közreműködésével), majd egy bemutatkozó brossúra összeállitása volt. Leforgattunk egy kampányfilmet, amit egy online adománygyűjtő oldalon tettünk közzé. Ide már be is futottak az első adományok! Honlap helyett Facebook profilt hoztam létre, ahol rendszeresen frissitem az alapitványról szóló hireket. A video ott van a Youtube-on is.

Ez a bejegyzésem jó megálló, visszatekintő az elmúlt hónapok munkájára. Ha egyetértesz a céljainkkal, állj mellénk, támogass illetve közvetitsd az üzenetet ismerőseid felé. A lenti linkekeken található anyagok mind angol nyelvűek. Egy magyar cikket csatolok még, hogy mindenki megértse miről van szó.

Magyarul megjelent cikk a kutatónőről és kutatásáról

Carole and Robin Reid Foundation:

Online adománygyűjtő oldal

Facebook

Youtube

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése