2011. július 19., kedd

Buffalo 2.



Buffalo, nyár. Tavaly ősszel az első látogatásomról jelentettem. Azóta a télen voltam itt néhányszor, de nem sokat láttam a városból. Most viszont teljes nyári pompájában tettünk itt egy vasárnap délutáni kirándulást.


Buffalo New York állam második legnagyobb városa (New York után). Hajdanában virágzó iparváros volt, gyártulajdonosokkal és munkásosztállyal, ma már inkább a túlélésre játszó városka maradt. A belvárosban járva néhány épület, tér, utca még őrzi a régi fényt, például a városháza felhőkarcolója egy szépen díszített szecessziós épület. Viszont hétvégén embert nem látni a belvárosban, szó szerint senkivel nem találkoztunk ottjártunkkor, s még a kávézók, gyorséttermek is zárva voltak... Ez is Amerika.


A belvárost elhagyva a város népszerű utcájában, az Elmwood Streeten sétáltunk. Itt egymást mellett sorakoznak a kis kávézók, éttermek, művészboltok, s vannak emberek az utcán! Fagyizót is találtunk, igen jót. Tisztára mint otthon.

Aztán a kedvencem jött, a kikötő. Már az autópályáról kinéztem egy világítótornyot magamnak, amit gyalogosan sikerült megközelítenünk. A kikötőben vitorlások és egy hatalmas hadihajó, tengeralattjáró és vadászgép, kis harcászati kiállítás. Tetszett, főleg a naplemente.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése