2011. február 2., szerda

Ítéletidő

Ítéletidő tombol az USA középnyugati részén. Az elmúlt évtizedek legnagyobb téli viharának tartják a mostanit. Texastól, Dallastól északkeletnek indulva mintegy 2ooo mérföldes távolságban soha nem látott havazás, ólmos eső, hófúvások. A legnagyobb gondok Illionis államban, Chicago környékén vannak, valamint a keleti parton Bostonban. Lezárt repterek, bezárt iskolák és irodák, s felszólítás, hogy ha lehet, akkor ne üljünk autóba.

Szerencse a szerencsétlenségben, hogy Ohio és Cleveland viszonylag nem kapott (még) olyan sokat a viharból. Itt is esik a hó, szinte szünet nélkül, fúj a szél, rázza az ablakokat, de még ki lehet merészkedni az utcára, s még nem temetett be teljesen a téli takaró. Azért reménykedünk abban, hogy törlik az óráimat (a gyerkőcök legalábbis két napja nem mennek kisiskolába)...

Tegnap volt egy kegyetlen élményem: autóvezetés ólmosesőben, nem ajánlom senkinek. Ahogy esett az eső, úgy fagyott az ablakra. Kényszermegállás, ablakkaparás, aztán mire beszállok már rá is fagyott megint... Az ólmoseső eredménye, hogy ma a félméteres havon 3 centis jégpáncél kopog.

Hát kutathatjuk a mostani viharok okát. Épp a kollégáinkkal viccelődtünk, hogy mi bízunk a Föld felmelegedésében, mert akkor kevesebb hó lesz Clevelandben, s rövidebb lesz a tél. Hát eddig nem igazolódott be ez a feltevésünk. Sőt, hó van ott is, ahol máskor semmi (például Atlanta, Dallas), s még több hó van ott, ahol meg amúgyis lenne elég.

Zárásul a mai tévéhírek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése