2010. április 19., hétfő

Ha magyarosat ennél Budapesten



Bár Budapest a turisták fő célpontja Magyarországon, ha igazán magyaros éttermet keresünk, nem is olyan egyszerű feladattal szembesülünk. A belváros utcáit járva egymást érik a gyrost áruló arab üzletek, a kínai menüt kínáló olcsó éttermek, viszont magyaros "kifőzdét" szinte sehol sem látni.

Van viszont két étterem, amit szívesen ajánlok a magyaros gyomrú érdeklődőknek.

Az egyik a Vakvarjú Étterem a Deák tér közelében. Korábban ez volt a Vista Kávézó és Étterem, ahová szolid árai és századeleji tonettszékes kávézóhangulata miatt jártunk. Pár hónapja kis fazonigazításon esett át az étterem, s Vakvarjú néven nyitott újra. A berendezés kicsit olaszosan trendibb lett, az ételek a hagyományostól elmozdultak a reform-nyugatias konyha felé, viszont az árai továbbra is elfogadhatóak. S ami igazán különleges, az a kiszolgálás színvonala: itt még egyszer sem fordult elő, hogy ne mosolyogva, maximális udvariassággal fogadjanak, tegezni meg végképp nem szokás a kedves vendéget. Esténként élő zongoraszó mellett lehet vacsorázni. Előszeretettel viszem ide a külföldi barátaimat, ha nem éppen a magyaros csípős finomságokkal akarom őket elkápráztatni. Ja, s Budán is van egy ikerpárja az étteremnek, legközelebb azt is szemügyre veszem.

A másik étterem a hagyományos, magyaros csípős formációt követi. A Hősök tere közelében van, amolyan fatányéros, csárda hangulatú, a neve is ezt sejteti: Paprika Étterem. Legutóbb két kedves külföldi barátnőmmel jártunk ott, s nem csalódtunk. Sokat sejtető volt, hogy szabad asztalra várnunk kellett, viszont miután bejutottunk, nagyon hamar kihozták a rendelésünket. Az adagok hatalmasak (lehet belőle csomagoltatni), a személyzet több nyelven beszél.

Ha valaki ismer hasonlóan színvonalas helyeket, jelezze! Megyünk tesztelni!

www.vakvarju.com

www.paprikavendeglo.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése