2016. december 10., szombat

Baltimore-i kitérő

New Yorkból Washington felé "félúton" megálltunk Baltimore városában. Ez Maryland államban van, közel Washingtonhoz, a Chesapeak-öbölben. Ez az öböl közvetlenül a tengerhez kapcsolódik, ezért a város fontos kikötőhely.

Chesapeak-öböl Baltimore belvárosában. Eső, köd, este, szürkeség.

Akvárium és hajó "Chesapeak" felirattal

A tájékozódásban kedves helyi rendőrök segítettek, akik szerint a legfontosabb látnivalók természetesen az éttermek és az ott található finomságok. Ám mielőtt nagyon előítéletesek lettünk volna az amerikaiak érdeklődésével szemben azért kiderült, hogy nagyjából képben vannak a mi európai problémáinkkal és nagyon értékelték, hogy megtekintettük a várost. Sőt, a végső poén az volt, hogy befektetőknek néztek minket. Mármint akik pénzt hoznak az USA-ba. Ez tényleg vicces.

A rend őrei és csapatunk

A kedves rendőrök tanácsára mi az öböl partján parkoltunk le, s tettünk egy sétát a beesteledő, esős parton. Itt sorakoznak a különböző éttermek, a város sajátossága a rák, mi most ezt idő hiányában kihagytuk. Az öbölben található az Akvárium, a legfontosabb látnivaló, valamint néhány vitorláshajó.


Szintén az öbölnél egy valódi német-osztrák karácsonyi vásárba is botlottunk. Kerestük a német eredetet, de a helyiek nem tudtak válaszolni a kérdésre, hogy van-e. Azért mi fotózkodtunk a kulturális keveredésben az európai Mikulást, az orosz Hópelyhecskét és az amerikai törpéket ábrázoló képpel.

Karácsonyi életkép

Karácsonyi vásár

A helyi World Trade Center előtt egy absztrakt szobor a new yorki katasztrófára emlékeztetett. Közelebbről nézve rájöttünk, hogy ez nem is egy szobor, hanem az összedőlt épület fém tartóvázának egy része.

World Trade Center emlékmű

Összességében egy várossal többről van most fogalmunk, s amennyit az egy-két órás séta alatt látni lehetett, mi láttuk, magunkba szívtuk, aztán tovább utaztunk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése