2012. március 21., szerda

Women of Excellence

Oly sokat foglalkoztam, s irtam már a nők mai szerepéről a gazdaság és a politika területén. Egy saját (!) szervezésű rendezvényen ma személyesen is része lehettem a kiváló nők körének.

Irtam már, hogy új munkámban egy PR-ügynökségnek dolgozom. A legfontosabb megbizásunk egy havonta megrendezésre kerülő Corporate Club nevű kapcsolatépitő (networking) rendezvény. Az elmúlt hetekben a márciusi és áprilisi programon dolgoztunk, s a ma láttam először megvalósulni valamit, aminek a hátterét mi adjuk.

Egy elegáns, profi rendezvényközpontban (Landerhaven) volt a program helyszine. A szokásos résztvevők több mint duplája, 4oo ember vett részt az ebéddel egybekötött pódiumbeszélgetésen. A téma a Women of Excellence, vagyis Kiváló Nők, melyre három nagyszerű hölgyet sikerült felkérni.

A moderátor a helyi Fox News riportere volt, sokak kedvence, s akinek mint kiderült a nagyapja magyar (hiába, Clevelandben mindenkinek van egy magyar nagyanyja vagy nagyapja). A beszélgetés főszereplője Ohio helyettes kormányzónője és egy ohioi vállalat vezetője volt. Mindannyian kedves, céltudatos nők, akik a családi feladataik mellett egy céget vagy éppen egy egész államot vezetnek. A kötelező feladatok mellett jut idejük önkéntességre is, igyekeznek visszaadni a közösségüknek, főleg a nőknek.

Az egész program annyira profin megszervezett, amire bizonyiték, hogy minden vendég egyszerre megkapta az ebédjét, s nem volt késlekedés a műsoridőben sem. Az egész programot felvettük, s több tévécsatorna sugározza majd.

Az én igazi sikerem, hogy a részben általam irt sajtóközlemény hatására jöttek újságirók tévétől, a helyi napilaptól, s a rádióval is van együttműködésünk. Ha éppen a helyszini munka mellett több időm lett volna, akkor talán már úton lennék egy nagyszerű, teljes állás felé, hiszen mégiscsak a kapcsolatépitésről szólt ez a nap.

A főszereplők fő üzenete a következő volt: "Álmodj, s dolgozz keményen. S egy idő után azt veszed észre, hogy már közel kerültél a célodhoz... Mindig kezdj valamit a lehetőségekkel, amiket kapsz. Előbb vagy utóbb elvezetnek ahhoz, amit igazán akarsz."

A linken a program beharangozója.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése