2012. március 4., vasárnap

Paprikás bevetés

A hétvégén újra “bevetésen” voltunk. Tomival a CTP Ifjúsági Üzleti Programját képviseltük a clevelandi Paprika Bálon.

Számos magyar rendezvényen, bálon jártam már amerikai tartózkodásom során. A Paprika Bál az a rendezvény, melyről a helyi sajtó is jelentést tesz. Évente rendezik meg a belvárosi Ritz-Carlton Hotelben, 15o-2oo vendég jelenlétében. Az előkelő vacsorát neves tévés személyiség moderálja. A város meghatározó személyiségeit: politikusokat, vállalkozókat, bankvezetőket hivnak meg ide, s abban a szerencsében  részesültünk, hogy mi is a meghivottak között lehettünk. Én már rutinos vendég voltam, a tavalyi alkalmon debütáltam, idén már sokan köszöntöttek ismerősként. A vacsora közben egy sajátos aukció történik. A felajánlott tárgyakat (műtárgyak, magyaros ajándékcsomagok, kézimunkák, borok, ékszerek) ún. néma aukción  vásárolhatják meg. Ez azt jelenti, hogy a tárgyakat kiállitják, s a mellettük található papiron iratkozhatnak fel a licitálók. Jómagam egy otthonról hozott falusi csomaggal járultam hozzá a rendezvényhez: a szerencsés nyertes 6o dollárért igazi szabolcsi szilvapálinkát, szilvalekvárt és himzett párnahuzatot kapott.

A rendezvény során befolyt nem kevés összeget a szervező alapitvány oktatási és kulturális célokra ajánlja fel. Igy nyertünk mi is némi támogatást a CTP erdélyi programjának.

S miért érte meg újra szmokingot és estélyit ölteni magunkra? A bálon számos helyi meghatározó személlyel sikerült beszélnünk, akik egyéni előrejutásunkban tudnak támogatni (értsd álláskeresés), továbbá éppen a CTP-programjaihoz tudnak anyagilag és szellemileg is hozzájárulni. Ez a rendezvény is az önkéntességről és a networkingről (kapcsolatépités) szólt, két olyan fogalom melyekről igencsak sokat tanulhank az amerikaiaktól (s itt élő amerikai magyaroktól).

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése