Ha jól tudom, a mondás szerint a pékné kutyája mindig jól lakik. Igy vagyok ezzel most én is. De miért is?
Úgy kezdődött, hogy vendéglátó családom nőtagja pékné asszonyság lett, hivatalos formában. Ugyanis dolgozni kezdett az egyik clevelandi magyar péknél, aki történetesen feleség és pékinas nélkül maradt. A fáradtságos munka dijazása mellett mindig friss kenyér kerül az asztalunkra, no meg végeláthatatlan sora az édes finomságoknak.
Nem gondoltam volna, hogy majd Amerikában történik velem az, ami otthon nem: reggelire mákos bejglit eszem, ebéd után linzert, vacsorára meg aranygaluskát. Nyammmm. A vajas-mazsolás fonott kalácsokról és almás táskákról már nem is beszélek. Inkább eszek. Sokat.
Néha nekilendülök, hogy majd én sütök. Aztán mégsem, nyer a készen kapott, profin elkészitett krémes, rigójancsi és dobostorta. Ja, s elárulom: Amerikában nehezebb és költségesebb is beszerezni a hozzávalókat, mint a készre sütött édességet megvenni. Nekünk meg még pénzt sem kell adnunk érte. Csak tudni a biztos forrást, mert jó pékáru sem terem mindenütt.
Világbajnok krumplisaláta recept
-
Tipikus karácsonyi étel, ami az ismeretségi körünkben is nagy
népszerűségnek örvend. Hiszen nem csak ekkor készítem, hanem nyáron, mikor
sokat grillezünk...
1 hete
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése