2013. december 18., szerda

Karácsonyfa alternativák

A karácsonyfa nemcsak élő fenyőből készülhet. A mellékelt képek is igazolják, hogy igazán egyedi, meghökkentő és kreativ fákat készithetünk a természet rongálása nélkül is.


Az egyik budapesti könyvesbolt kirakatában találtam a könyvekből kirakott karácsonyfát. Igazán jó volt látni, hogy a fa csúcsán a Biblia állt.

Kreativ weboldalakon sok-sok ötletet találunk kétdimenziós, nem hétköznapi, alternativ karácsonyfák elkészitéséhez. Iróasztal fölé tehetünk régi képeslapokból, levelekből, vagy családi fotókból összeállitott karácsonfa formájú dekorációt.


Egyszerű lécekből, faágakból karácsonyfa formát eszkábálhatunk. A fa önállóan, természetességében, diszitetlenül is szép, de lehet hozzá illő, visszafogott diszeket is rá tenni.


Divatüzletek kirakatában láttam textilből készült karácsonyfát. Akár egy egész fát varrhatunk filcből, anyagdarabokból. A diszeket rá is himezhetjük az alap textilre. (Anno keresztfiamnak pici korában filcből varrtam karácsonyfa alakú adventi naptárat kis textilzsákokkal, amik a számozott ajándékokat rejtették. Még máig hasznája:-)

Az egyik legütősebb ötletet egy tükör kreálta: egymással harmonizáló dobozokat és könyveket egymásra pakolva formáztak fát, aminek a képét a tükör megkettőzve alakitotta élethűvé.


A saját magam által készitett alternativ fáról karácsonykor adok majd hiradást. Addig tessék kreativkodni!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése