2013. december 15., vasárnap

Hévizre

A múlt héten Hévizre utaztam. Először idén júliusban jártam ott, mikor pár napos balatoni nyaralásomat töltöttem a tó nyugati csücskében. Akkor is Szilvi volt a hévizi kalauzom, most is.

Télidőben még nem jártam a Balatonnál. Egész más hangulata van már a tóparti utazásnak is: napsütéses, tikkadt idő helyett, zord, szürke, sötétben haladunk, s a nyári kirakódóvásár helyett a karácsonyi ünnepi fények, betlehemek és feldiszitett karácsonyfák látványa fogad a tóparti településeken.


A Balatonon rég végetért a főszezon, s még az olyan felkapott és egész évben működő helyeken, mint Héviz is jóval kevesebb a vendég, csöndesebbek az utcák, korábban zárnak az üzletek.
A hévizi tóban nyáron fürödni elég merész vállalkozás: ha kint 32 fok, a tóban 36, kész nyári szauna a csobbanás. Télen viszont a kinti fagypont körüli hőmérséklet ellenére a tó nem hűl 26 fok alá. Mig nyáron a szabadtéri vizfelületen úszkáltunk, télen a tó közepén található fürdőházban vettünk kúrát - zárás előtt, sötétben.

Most nem is annyira a tóról, a városról akarok irni, inkább a személyes jóbarátném és egykori kollégám, Szilvi sikeréről. A hevizre.hu weboldal, amit ő szerkeszt épp az odautazásom hetében nyerte el az Év Honlapja dijat a települések közti versenyben. Ez azért nagy dolog, mert az oldalt nem Héviz városa működteti, nincs mögötte óriási költségvetés és több fizetett dolgozó: Szilvi és lelkes csapata "fölös" szabadidejében fejlesztették, programozták, irták és fotózták, hogy aztán két nyelven (magyarul és oroszul) szóljon a célközönséghez. A honlap megérdemelten kapta ezt a szakmai dijat: struktúrájában és tartalmában is kivételes. Állandóan megújuló programajánlójáról és a többi titkos marketing trükkről Szilvi gondoskodik.

Azt, hogy hogyan, milyen háttérrel készült az oldal, több cikkben is megirták. Sőt Szilvi saját blogjában is ir róla. Bővebb infóért érdemes a linkekre kattintani.

Mert Hévizre menni jó.

Én köszönöm Szilvinek és párjának, hogy erre a hétvégére vendégül láttak. Csodás feltöltődés volt ez testben és lélekben is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése