2012. június 17., vasárnap

Saját vállalkozás

Amerikába jövetelemnek számos oka volt. A tanulmányokon túl meg akartam erősödni szakmailag, és önbizalmilag is. Hiszen titkos tervem volt, hogy a kisebb és nagyobb cégeknek való munkálkodás után majd a saját lábamra állok, s immár nem az időmet adom el a munkaadóinak, hanem a tudásomat teszem pénzzé a saját vállalkozásom keretében.

Egyik business órámon a számtalan vezetői teszt eredményeként ki is derült, hogy a vezetői képességek 4 csoportja közül csak egy területen vannak hiányosságaim. A professzorom segitségével a következő 5 évre tervet is készitettünk, s be kell hogy valljam, az én tervemben három év múlva szerepelt a vállalkozást alapitok lépése. Azt végképp nem gondoltam volna, hogy ennél sokkal hamarabb jön el az önálló vállalkozás lehetősége...

Igen: Amerikában diákként, külföldiként, akár pénz nélkül is el tudsz inditani egy ötletet, egy kezdeményezést. Az enyém elindult. Épp interjút készitettem a mesteri dolgozatomhoz, mikor az interjúalany közli: Nekem kell valaki, aki ahhoz ért amihez te. Nem segitenél a cégem marketingjében?

A feladat házhoz jött: az amerikai-román-magyar fogorvosnő rendelője épp cégátalakitási folyamaton megy át. Korábban nem igazán foglalkozott azzal, hogy milyen nyomtatott anyagokat, honlapot, vagy rendezvényeket használ a konkurencia, igy ők sem költöttek jól átgondolt marketingre. Ezért szinte a nulláról kellett elinditanom valamit, aminek eredménye két-három hónapon belül lesz szemmel látható.

Kis csapatomnak három tagja van. Grafikusom (egykori kedves kollégám, Kati) Budapesten gyártja a logóterveket, majd a nyomdai grafikákat, amiket egy amerikai nyomda gyárt majd le. Webfejlesztőm New York államban csücsül a számitógépe előtt (ő CTP-s diáktársam, Tomi), vele online meetingeken pontositjuk a honlapszerkesztés feladatait. S jómagam a laptopom billentyűzetét gyötröm itthonról, márha a virusok nem akadályoznak meg, mint a héten.

Pár héten belül már a munkánk eredményéről is kézzel fogható, szemmel látható dolgokat tudok megmutatni. Addig a szabadúszó vállakozói lét folytatódik, hiszen közben megtaláltak két másik projekttel is.

Ja, s a fenti grafika sem véletlen. A fogorvosnő rendelője foggyökér-kezelésre szakosodott, igy a saját meggyökerezésem (amiről épp nemrég irtam) ilyen formában kezd valóra válni...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése