2012. május 23., szerda

Graduation party

Ha már diplomaosztó, akkor ünnepeljünk is! Vendéglátó családommal hetekkel ezelőtt kitaláltuk, hogy a legjobb egy kerti parti lenne. Eredetileg egy pikniket terveztem valamelyik közeli parkban, végül kényelmesebbnek gondoltuk, ha a ház udvarában maradunk.

Vacsora a szabadban: Márti, Robi, Bea, Panni, István, Eszti

Sok időnk nem volt előkészülni. Előző nap fűnyirás, szomszédoktól plussz asztalok és székek kölcsönkérése, ételek és teriték előkészitése. Kicsit virágositottunk az előző hetekben, s hogy-hogynem a mókusok épp a nagy esemény napjának reggelén döntöttek úgy, hogy mégiscsak megnézik mi van a virágládák alján... Szóval virágültetésből repetáztunk.

 Tibor, bogrács, paprikáscsirke

 A nagy napon, az ünnepség után alig egy óránk volt felkészülni a vendégek fogadására. Egyik jóbarátomat kértem meg a főételre: hatalmas bográcsában (most hozta Magyarországról) 3o főre főzött paprikáscsirkét. Ehhez mi nokedlit gyártottunk (rendesen tojásból és lisztből), no meg magyaros uborkasalátát (ecettel és pirospaprikával).

Jóska és Endre, a vendéglátó"apám"

Desszertre vendéglátó "anyám" a saját pékségükből hozott tortákat (Dobos, diós, puncs), a vendégeket pedig arra kértük, hozzanak valami itókát. Hoztak.

Vendéglátó "anyám" Eszti, Marika és Ilona
A meghivásnál nem volt gond, kit hivjak. Inkább az volt a kérdés, kit ne hivjak. Végül majdnem ötvenen jöttek el. Főleg magyarok, barátok cserkészetből, templomból, munkaadóim és szomszédaink.

Távoli rokonok: Lajos bácsi, Erzsike néni, Lajos és Angela

A hangulatról a háttérben szóló magyaros zenék gondoskodtak (majdnem lett élőzene is, de a "cigányprimás" épp nem ért rá). A folyamatos történésről pedig a sok kúszó-mászó gyerek és jövő-menő vendég. Bár ajándékokra nem számitottam, mégis kaptam sok szép virágot, édességet, JCU-takarót és némi pénzadományt is.

Újkeletű barátnők: Mónika és Tünde

Köszönöm minden kedves velem ünneplőnek, hogy velem töltötte ezt a délutánt. Akiket meghivtam, mindannyian hozzájárultak ahhoz, hogy az itt töltött két évem sikerüljön. Sajnos nem mindenki tudott itt lenni. Például a CTP részéről egyik diák sem jött át Buffaloból, s a korábbi vendéglátócsaládom is hiányzott a partiról.

A vendégek azon kérdésére, hogy maradok-e, vagy hazamegyek, illetve hogy mit is kezdek magammal és a végzettségemmel egyszerű választ adtam: Nem tudom. Ha valaki tudja, értesitsen. Illetve segithet megfelelő állást és férjet találni.

A legidősebb vendég: Géza bácsi 95 éves!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése