2012. május 13., vasárnap

Utazz Ohióba!


Ohióban nincs semmi különleges. Nincs itt tenger, sem óceán, se sivatag, se hegyek. Ám mégis érdemes ide utazni. Sokban hasonlit Magyarországra: nincsenek itt extremitások, viszont vannak nagyon emberi, nagyon élhető vidékek. Kis dombocskákkal, patakokkal és folyókkal. Nagy városok kulturális programokkal, s mezőgazdasági vidékek csenddel és nyugalommal.

Nemrég az USA új turisztikai reklámfilmjéről irtam, most lássuk, hogyan népszerűsiti magát Ohió állam, ahol élek.

A lenti linken található reklámfilmben feltűnik néhány ismertebb látnivaló és helyszin, például a clevelandi Rock and Roll Hall of Fame, ami a rockzene múzeuma, látunk csodás kirándulótájakat, mint Rocking Hills Dél-Ohióban, ahol már én is jártam, vagy éppen a jellegzetes amish vidék lovaskocsijai tűnnek fel a filmen. Az Erie tó partja, strandjai, világitótornyai is megjelennek.

Maga az alapgondolat, a szlogen nagyon ütős: Hi from Ohio, vagyis "Üdv Ohióból", ami az Ohio betűire asszociál (gyengébbek kedvéért: Hi felirat a nagy O-betűbe irva).

Jön a nyár, a kirándulószezon, s én is keresem a meglátogatásra váró célpontokat. Barátaimat is csábitom a közeli államokból, hogy jöjjenek, s látogassanak el ide, mert itt mindig van valami érdekes látnivaló. Nemcsak egy napra való, hanem akár egy hétre is.

Turisztikai reklámfilm

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése