2012. május 6., vasárnap

Filmforgatás Clevelandben

Ma egy olyan filmet láttam, ami miatt magamtól nem mennék be a moziba. The Avengers (Bosszúállók) a cime. Az ok, amiért mégis láttam az, hogy a filmet tavaly nyáron forgatták Cleveland utcáin. Már akkor is hangos volt tőle a sajtó, s nemcsak az utcai robbantások miatt.

A film bemutatója most hétvégén volt, s máris rekordot döntött a nézők száma. A történet a klasszikus képregényhősökre épül. Külön-külön már mindegyiket láthattuk filmeken: Iron Man (Vasember), Captain America, Thor, Hulk mind szuperhősök, akik most először szerepelnek együtt egy filmben. Feladatuk persze, hogy megmentsék a világot a gonosztól, a földönkivüli lények támadásától. S hol máshol játszódhatna a film, mint New Yorkban.

Clevelandben forgattak azonban számos jelenetet. A NASA helyi kutatóbázisa szerepel a film elején, aztán Stuttgart városát és a német sörfesztivált Cleveland főterén, a Public Square-n forgatták. A New York 4o. utcájának környékén zajló közelharcot pedig Cleveland 9. utcájában vették fel.

A film sztorija elég egyszerű, néhol nem is annyira kidolgozott. A hangsúly nem is a történeten, inkább a sztárokon és a látványos jeleneteken van.
Akinek nem elég a 2,5 órás mozi, s még több szuperhősre és pusztitó-megmentő élményre vágyik, az a nyár folyamán megnézheti a Pókember harmadik részét (amit szintén Clevelandben forgattak), vagy a Batman folytatását. Ezekben is New York a célpont, de a város talpon marad, s szokás szerint a jó győzedelmeskedik.

Filmelőzetes

Clevelandi forgatás

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése