2012. február 26., vasárnap

Üzenet Istentől

Irtam már arról, hogy Amerikában valahogy sokkal nyiltabban vállalják az emberek magukat, pártállásukat, hitbéli hovatartozásukat. Autójukra simán kiragasztják Obama kampányszlogenjét, kertjük gyepjén aktuális önkormányzati problémákra (iskola, sportklub stb) hivják fel a figyelmet, s nem szégyellik a vallási jelképeket sem ablakukban, vagy éppen autójuk hátulján. 

Egy ilyen nyilt környezetben másképpen kommunikálnak a termékreklámok, a választások előtt álló jelöltek, s az egyházak is.
A csatolt képeken az utcánkban található kis templomocska hirdetőfalát fotóztam le. Nem unalmas "szentbeszédet" közvetit, hanem nagyon mai, nagyon a modern kor emberének szóló üzeneteket.

"Ismerősének jelölt Jézus. Megerősitem/Elutasitom." Ha az emberek többsége a Facebookon keresztül éli meg kapcsolatait, akkor miért ne szóla a "fészbúkos" nyelven hozzád Isten. A tábla hátoldala hasonlóan találó: "ASAP" egy angol rövidités, a levelezésben használják. Jelentése "amilyen gyorsan lehet", vagy SOS. A templomi megfelelője ezen a hirdetőtáblán: "ASAP, mindig mondj el egy imát". Persze az angol szövegben a kezdőbetűkkel is játszik az alkotó.
Hasonló még: "Küldj sms-t Istennek" (Send a text message to God).

Te hogyan kommunikálsz másokkal? És Istennel?

Véleményeteket és megjegyzéseket bibliai hivatkozással a Facebook Hozzászólások rovatába, vagy a blogomon fogadok.
:-)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése