2011. június 17., péntek

Palferi



Pál Feri neve fogalom. Hallható a rádióban, látható a tévében, könyve kapható a könyvesboltokban, több cikk jelenik meg róla az újságokban. De mit tud ő, ki is ő?

Katolikus pap, pszichológus. De a pályája nem volt ennyire egyértelmű. Profi atlétaként, s jóképű fiatalként családos életre készült, majd a teológia elvégzése és felszentelése után kezdett a pszichológiával foglalkozni. Több mint tíz éve tartja hetente előadásait a Pázmányon, az előadóterembe időben kell érkezni, hogy helyet kapjunk. Főleg az önismeret, a kapcsolatok, a párkapcsolat, a család témaköreit járja körül.


Jómagam egyszer hallottam élőben, magával ragadó az egyszerűség és életöröm, ahogyan lelki problémákról beszél. Azoknak, akik nem hallották előadásai elérhetőek, lentebb csatolom a honlapot. A tapasztalatait könyvben is kiadta, nemrég kölcsön kaptam, s okosodtam is belőle. A függőségtől az intimitásig a címe, azonban nem kizárólag a párkapcsolatról, hanem a családon belül, illetve a baráti kapcsolatokról is szól. Érdekesen összegzi, hogy mi is akadályoz meg minket az őszinte, közeli kapcsolódástól, hogy milyen függőségeink, függéseink vannak, amik miatt nem tudunk feltételek nélkül szeretni és elfogadni.


Jó hallgatást és olvasást!



www.palferi.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése