2016. február 17., szerda

Taylor

Taylor Swift nevére még Amerikában figyeltem fel. Ki ez az alig húszéves lány, akinek a lemezeivel tele vannak a boltok, a rádiók az ő slágereit játsszák, s a tinilányok olyanok akarnak lenni mint ő? Aztán Magyarországra kellett megérkeznem, hogy kicsit megismerjem és megszeressem a zenéjét.

Sok ismert slágere van, ezek közül kettőt osztanék meg a közelmúltból. Mindkettő egyszerű popslágernek tűnik, pedig igenis magvas a gondolatvilága. A Shake it Off vagyis "Rázd le magadról" mindenkinek szól, aki nem akar szokványos, hétköznapi figura lenni, s beállni a sorba az átlagosok közé. Rázzunk le magunkról minden előítéletet, s érezzük magunkat jól. Ezt üzeni a szám, s ezzel sok bíztatást, önbizalmat ad a hallgatóinak.


A másik szám a Blank Space, melynek főszereplőjét magáról mintázta Taylor. A csinos, stílusos fiatal nő "falja" a férfiakat: hűvösen és elegánsan élvezi az életet saját kastélyában, ahol minden földi jóval ellátja a pasikat, de aztán mégsem elégedett a helyzettel. Állítólag ilyennek gondolják Taylort a rosszakarói, ezért írt is erről egy számot. A zenén túl fantasztikusak a klipp képei.


Nemrég pedig azzal hívta fel magára a figyelmet az énekesnő, hogy a Grammy-díj átadóján egy alig félperces köszönőszövegben a fiatal nőtrásait bíztatta, hogy igenis álljanak ki magukért, az álmukért, még akkor is, ha mások rosszat akarnak és rosszat mondanak róluk. Ezzel is saját életére utalt, de nagyon elegánsan és profin, anélkül, hogy negatív hangokat hallatott volna, egy pozitív inspiráló beszédet mondott.

Szóval profi a csaj, érdemes követni, tanulni tőle.

Itt lehet megnézni a beszédet



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése