2016. február 22., hétfő

Korral jár

A téli időszak nem a kedvencem, s ezen még az sem segít, hogy ilyenkor van a szülinapom. Az idő telik, az évek száma nő, szaporodnak az ősz hajszálaim, öregszem.

Viszont mégis van valami, ami feledteti velem az idő múlását, s ami még egy "nyomasztó" szülinapot is valódi ünneppé tud varázsolni. Ez a valami pedig nem más, mint egy szívből készített torta. Idén háromszor ünnepeltem, az ország három pontján, s három igazán finom ünnepi tortában volt részem.

Először az ország szívében vágtuk meg a tortát, ott, ahol a legtöbb időt töltöm, ahol élek. Az ünnepi vacsira drága rokonaimnál került sor, s torta gyanánt házi tiramisu várt, a gyertyákat pedig tüzijáték helyettesítette.

Aztán következett a kelet-magyarországi családi ünnep anyu házi diótortájával, saját dióból és házi hozzávalókból. A kört a múlt heti nyugat-magyarországi nutellás torta zárta, amit kedves barátnéim készítettek el és nagy sutyorgás közepette köszöntöttek vele.

Köszönöm mindenkinek, aki gondolt rám egy üzenet, egy telefon, vagy éppen egy együtt ünneplés erejéig! Várom a jövő évi finonságokat!


P.S. A tortázás Valentin-napig tartott, persze mi amolyan "anti-valentin-napként" ünnepeltünk egy tündéri vidéki kávézóban pöttyös terítő mellett piros pöttyös bögrébe kapott finom kávéval.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése