2013. február 26., kedd

Ismert clevalandiak

Cleveland imázsa nem a legjobb. Bár a város és turisztikai szervezete (Positively Cleveland) sokat dolgoznak azon, hogy a megitélése javuljon, a legtöbb embernek a hosszú telek, a sok hó, az acélgyártás után leépülőben lévő város jut az eszébe.

Csodálkozom, hogy miért nem használják a meggyőző kommunikációban a Clevelandből elszármazott hirességeket. Ugyanis rengeteg ismert szinész, énekes, iró itt élt és nevelkedett, vagy itt kezdte a karrierjét.

Történetesen Halle Berry, a gyönyörű fekete szinésznő abban a városrészben, Bedfordban élt, ahol én is lakom. Az itteni középiskolába járt, mielőtt elindult a karrierje. Azóta is támogatja a várost és az iskoláját.

Tom Hanks egy másik kiváló Oscar-dijas szinész, aki Clevelandben inditotta pályafutását. A hires Playhouse Square szinházában játszott, mielőtt filmszinész lett. Paul Newman a Shaker Heights nevű városban élt. Clevelandi az Óz cimű klasszikus és kultikus film gonosz nyugati boszorkánya Margaret Hamilton (vele a főnököm rádióinterjút is készitett anno).

A szinészek sorát folytatva, Clevelandből származik Debra Winger és Terrence Howard. Ez előbbi filmjei Urban Cowboy, The Officer and the Gentleman, Terms of Endearment. Howard egy jóképű fekete szinész, sok filmben láthatjuk mostanában, például a Crash, Iron Man.

Az énekesek közül Tracy Chapman is clevelandi. Zárásul egy zeneszám tőle.

Tracy Chapman - Fast Car

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése