2012. november 15., csütörtök

Ya-Ya

A Ya-Ya-lányokkal élőben találkoztam először. Aztán most az eredeti könyv lapjain ismerhettem meg őket igazán. Négy jóbarátnő a 3o-as, 4o-es években örök barátságot kötött. Gyerekes önfeledtségüket, egymáshoz való ragaszkodásukat nyugdijaskorukig megőrizték. Közben jöhetett háború, férj, gyerekek, őket valami titkos szövetség kötötte össze.

A könyv főhőse Sidda, aki az anyjától, Vivitől kapott jegyzetekből, levelekből és fotókból rakja össze a Ya-Ya testvériség titkait. Divine Secrets of the Ya-Ya Sisterhood (A Ya-Ya testvériség isteni titkai) a cime Rebecca Wells könyvének. Amolyan könnyed, női, romantikus történetnek tűnhet elsőre, ám a háttérben sok fájdalom, anya-lánya között feszülő ellentét és elvárás bontakozik ki.

A könyv sikere miatt filmre is vitték, Sandra Bullock-kal a főszerepben. A könyvnek folytatása is iródott, aYa-Yas in Bloom (Virágzó Ya-Yák) a következő, amit elolvasok.

Ja, s hogy hol találkoztam a Ya-Yákkal? Hát hol másutt, mint Amerikában a magyarok körében. A négy szövetséges közül már hárommal megismerkedtem. Ők épp a virágzásukat élik, tinédzser gyerekeiket nevelik. S néha még mindig olyan őrültek és szeleburdiak mint a könyvben.

Film 

A könyv folytatása a Ya-Yas in Bloom, vagyis a Ya-Yák virágzása. Ez az előző folytatása és előzménye. Még több történetet tartalmaz a négy Ya-Ya barátnő gyerekkorából, megismerhetjük a barátság kezdetét, a megpróbáltatásaikat szülőként, majd nagyszülőként. Véleményem szerint az eredeti könyvvel nem tud versenyezni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése