2011. szeptember 6., kedd

Labor day



Jo ugy kezdeni az evet, hogy elso heten maris unnep- es szabadnap van. Szeptember elso hetfoje az amerikaiaiknal a Labor Day, a munka napja, amolyan majus elseje. Clevelandben hagyomany, hogy ezen a napon repulo-bemutatot tartanak a belvaros folott, az Erie-to partjan. Tavaly ezt kihagytam, iden potoltuk a programot.


Esos, szeles, huvos idonk volt, de ez nem riasztott el minket es sok mas lelkes nezot a show-tol. Egy kevesbe tomeges parkban, a toparton a Whiskey Islanden telepedtunk le (nevet a 20.szazad eleji szesztilalom alatti szeszcsempeszesrol kapta a sziget, felsziget). Csodas panoramank volt innen a belvaros felhokarcoloira, no meg a Cuyahoga felett ativelo szamtalan vasuti, kozuti es ipari hidra. A fejunk felett elzugo repulok, vadaszgepek mellett a kozelunkben elhalado tehervonatok zaja kiserte a programot. Tehervonat, vashid, hid a magasbol leengedve, majd miutan a vonat elhaladt, ujra felemelve, hogy alatta a hajok at tudjanak menni. Akar egy modell-vasut, eloben. S ket vilagitotorony volt epp az orrunk elott, a kedvencem (ami a telen jegpancelt kapott), s egy masik kisebb. Tisztara tengerparti elmeny, kicsit viharos, szurke formaban.


Az unnep persze mit sem er eves-ivas nelkul, mi is csaladi piknikkel keszultunk. Majd a kibovult csalad, kb 20 magyar palyara szallt, s a huvos homokban egy roplabdat gyotort. Aztan elgyotorve mentunk haza, hogy masnapra szepre, frissre aludjuk magunkat. Az unnepnek vege, kezdodik a munkahet, kedden.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése