2011. szeptember 7., szerda

Gospel



A mult hetvegen eleg suru programom volt. A vasarnapi cserkesznap, a hetfoi labor day, s a sok jobaratbol allo vendegsereg mellett sikerult azert templomba is eljutni. Nem is akarhova.


Mar reg akartam latni egy valodi, elo, fekete gyulekezetet. Most vasarnap elmentunk egy ilyenbe, ot perc setara a szomszed utcaban. Nem tudtuk mire szamitsunk, amolyan vendeglatogatast terveztunk. Nem igazan tudtunk ismeretlenul megbujni a resztvevok kozott, hiszen rajtunk kivul nem volt mas feher ember. De miert is van ez, hogy ezekeben a gyulekezetekben nem keverednek a nepek?


Szoval megbujni nem tudtunk, ehelyett sorra jottek oda a gyulekezeti tagok udvozolni minket. Volt akitol tajekoztato fuzetet kaptunk, volt aki legyezoket hozott (mivel nem volt legkondi) az Obama csaladdal, vagy eppen fekete Jezussal a legyezon, aztan meg hatalmas csillogo zaszlokat kaptunk, azokkal csapolhattunk a progosebb dicsoito zenekre. A szimpadon a zenekar es 5-6 enekes, igen jo hanggal es meg nagyobb elhivatottsaggal. A zenei rahangolodas utan jott a predikator, aki foldig ero kopenyeben es hatalmas termetevel amolyan afrikai varazslohoz hasonlitott. A beszede interaktiv tarsalgas, a hivek be-beszolnak kozben, helyeselnek, bologatnak, vagy eppen kerdeznek. A predikacio vegen gyogyito ima volt, ill. lehetett kerni szemelyes aldast, imat is.


Nem beszeltem meg a resztvevokrol. Minden generacio kepviseltette magat. Az idosebb nenik az elso sorban ultek, csinos kalapban. A fiatalabbak felallva tancoltak, enekeltek. Jonehany aprosag is volt az anyukak karjaban. A ferfiak ingben, nyakkendoben vagy zakoban, a nok pedig a legjobb ruhajukban. Nem ritka az ezustcipello, a csillogo ekszerek, no meg mutatos textilek forgataga.


Be kell, hogy valljam 2,5 ora utan megszoktunk a tetthelyrol. Ugyan magaval ragado volt a szamunkra idegen kultura hite es elhivatottsaga, de azert a harmadik orahoz kozeledve mi mar nehezen viseltuk a dolgot. A vendeglatok persze nem sertodtek meg, tavozaskor meg kaptunk nehany kedves szot es egy vendegcsomagot kepeslappal, CD-vel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése