2016. június 22., szerda

Elkészült 2

Tavaly adtam hírt a balatoni házunkról, akkor nagy örömmel újságoltam, hogy elkészült a ház felújítása (bővebben itt). Már akkor körvonalazódott egy bővítési terv, de egy évet vártunk, s idén májusban vágtunk bele az újabb munkába.


A főház melletti nyárikonyhából és műhelyből alakítottunk ki egy két személyes apartmant. Egyrészt így többen elférünk a teljes házban (most már hét fő tud itt megszállni), másrészt a külön bejáratú apartman a főház mellett külön is használható.

Minikonyha tűzhelyyel, hűtővel és mosogatóval. A felső szekrény egy régi konyhaszekrény újratervezve.

Étkezősarok: csupa régi bútor újrafestve, újragondolva. A vászon párnák, a függönyök mándoki anyagok átszabva.  

Azt hittem, kevesebb munka lesz a kisházzal, hiszen területe a nagyház harmada. Viszont a kis terület ellenére mégis legalább annyi munka volt a bővítéssel, mint a fő házzal: falat bontottunk, ajtót, ablakot cseréltünk, új vízvezeték, villany, fűtés került bele, kivül belül szigeteltük. Ám így is elkészült a ház 3 hét alatt.

Puritán hálószoba, itt megőriztük a műhely gerendáit, s mindent fehérre festettünk. A horgolt ágytakaró nagymamám által készített függönyből készült, a párnák hímzései is az ő kezének munkái.

A hálóba még egy mini "öltözősarok" is befért.

A mellékelt képek a megújult állapotot mutaják, akit érdekel, annak tudok mutatni a korábbi állapotról is képeket, aztán lehet szörnyűlködni vagy éppen csodálkozni.

Fürdőszoba mosdóval, wc-vel, zuhannyal

A fürdő tolóajtaja a korábbi kamraajtóból készült. Mellette az előszoba fogasa a házban talált régi spalettából alakult át. A pad is itteni örökség. 

Mit gondoltok, mekkora a kisház területe? Ahová mindez befért? Mindössze 2o négyzetméter!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése