2012. április 24., kedd

Corporate Club

Hu, mostanában nem volt időm a blogbejegyzésekre. Annyi dolgom volt, hogy csak a naptáramat átnézve jövök rá miket is csináltam az elmúlt két hétben, milyen élményeim is vannak, amikről most irhatnék.

Áprilisban újra Corporate Club volt Landerhavenben. A márciusi Women of Excellence program után most férfias területre eveztünk, a program cime "Growing the Economy in Cuyahoga County" volt.  
Cleveland megyéjének gazdasági fejlesztései volt a téma, ahová a megye vezetőjét és az egyik clevelandi bank elnökét hivtuk meg vendégnek. A műsorvezető most is az egyik tévécsatornától érkezett, Tom Beres neve erősen magyar gyökerekre utal...

A programban most is igencsak kivettem a részem. Néhány kulisszatitok következik.
A főnökömmel mi készitettük elő a beszélgetésben elhangzott témákat, mi állitottuk össze a kérdéseket a műsorvezetőnek. Ehhez némi nyersanyagot a főszereplő, meghivott vendégektől kell kapnunk jó esetben. Ha ez nincs, akkor irány a google, s kutakodunk a vendégek életrajzában, korábbi nyilatkozataiban, sajtóhirekben. Ennek eredményeként, s a saját ötleteink egyesitésével összeáll egy nyers programterv, aminek alapján lesz közös témája a résztvevő beszélőknek, s mi pedig sajtóközleményt tudunk irni.

A sok előkészités után eljön a nagy nap. El tudjátok képzelni, hogy nem vagytok ott a rendezvényen, amibe beledolgoztátok magatokat? Velem majdnem ez történt. Mivel még mindig álláshalmozó vagyok, egy másik kötelezettségemből nem szabadultam időben, s csaknem lekéstem a programot. Szerencsére némileg "önjáró" a műsor, igy a front manageri feladatokat most más csinálta helyettem.

Apropó front manager. Ő az, aki a tévéfelvételért felel. Visszaszámol a felvétel előtt, méri az időt, s jelzi a műsorvezetőnek az idő múlását. Tartja a szüneteket, stb. Kétszer csináltam ezt eddig, s hát a mikrofon és kamera még mindig nem a barátom. Bár a többszázfős hallgatóságot bizonyára lenyűgözi a bátorságom, az akcentusomat többen megdicsérték, néhányan megmosolyogták, de éppen ezért általában csupafüllel hallgatták a mondókámat.

Minden titkot azért nem árulok el.

A fenti képen az áprilisi program főszereplői. Balról: a rendezvényközpont marketing vezetője és tulajdonosa (Cleveland legjobb catering cége dijat most kapták meg éppen), középen a két vendég (egyikük a jóslatok szerint kormányzó is lehet nemsokára), jobbra a "helyettes" front managerem (aki mellesleg nyugdijas tévés műsorvezető).

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése