2012. április 4., szerda

Programok a magyarság jegyében

Az elmúlt három hétvégén egymást érték a magyar programok. A magyarokat elég nehéz kikerülni Clevelandben, mindenütt ott vannak. Épp az amerikai-ir főnököm viccelődött nemrég, hogy lassan róla is kiderül, hogy magyar. Lehet, hogy a kelták is eredetileg magyar törzsek voltak...?

A sok magyar program nagyszerű, sok jó ismerőssel találkozom ilyenkor, szinte már otthon is érzem magam. Olyan mintha egy jókora faluban élnénk, ahol egymástól távol élünk, viszont mégis tudunk a másikról, a közösségben történtekről. A sok magyaros program viszont most igen sok volt, jó lesz most szünetet tartani.

Lássuk mik is történtek az elmúlt hetekben.

A magyarországi Gryllus-testvérek kocertkörútjának Cleveland is szinhelye volt. Nagy sikert arattak egészestés koncertjükön, ahol gyerekdaloktól versforditásig, zsoltároktól népdalig tartott a repertoár.

A cserkészek két ebédet is tartottak az elmúlt hónapban. Ezeken az alkalmokon többszáz ember van jelen, a bevétel a nyári táborokat gazdagitja. Volt finom gulyásleves és tejfölös lángos.


A Magyar Múzeumban most nyilt kiállitás. 4 under 3o cimmel négy 3o év alatti fiatal, Clevelandben született művész műveit tekinthetjük meg. Többüket személyesen is ismerem. A Múzeumban nem jártam még korábban, a belváros egyik bevásárlóközpontjában van, hatalmas könyvtára s ajándékboltja van, amely nyitvaáll magyarok és nem magyarok előtt is.

A Clevelandi Nemzetközi Filmfesztivál (CIFF) programjában tavaly szervezőként vettem részt. Az idén nézője voltam három filmnek, köztük egy magyar alkotásnak. Erről a filmről külön bejegyzést irok, mert érdemes megnézni. Nagy sikert aratott, s a film után személyesen kérdezhettük a rendező-főszereplőtől.

 A programok sorát még folytathatnám. Legyen elég most ennyi. Az élénk clevelandi magyar közösség mindig hallatt magáról :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése