2012. április 4., szerda

Cap and gown

Elnézést az angolért, de néha kézenfekvőbb a dolgokat az "amerikai" nevükön nevezni. Cap and gown, vagyis kalap és köpeny. De hogy jön ez ide?


Nos, Amerikában mindent időben megszerveznek, mindenre jó előre felkészülnek. A diákoknak azt, hogy mikor végeznek egy félévvel előre be kell jelenteniük. A diplomaosztóra regisztrálnunk is kellett, a regisztrációkor pedig megadtuk személyes méreteinket, ez alapján rendelték meg az ünnepi köpenyt és kalapot. A héten vettük át a kellékeket!

A barátnőmet idézem: "Hát nem szürreális, hogy itt van a kezünkben a ruha, amit egy hónap múlva a diplománk átvételekor fogunk viselni?!" De igen, elég "weird", hogy már el is telt két év, s elhagyjuk a jól ismert egyetemi környezetet. A leghihetetlenebb pedig, hogy úgy ünnepelnek minket a diplomaosztón, hogy a diplomát nem is kapjuk a kezünkbe.
Az amerikaiak annyira előzékenyek, hogy még azokat is beengedik az ünnepségre, akik csak nyáron fejezzük be a programot. Az igaz, hogy csak a szakdolgozat leadása van hátra, de akkor is különös ez az engedmény. Odahaza több évfolyamtársamat a nyelvvizsga hiányában nem engedték kezet rázni a rektorral...

Szóval köpeny, kalap és kesztyű bevetésre vár. Ahogyan én is. Azért még nem bontottam ki a csomagból a kellékeket, azt gondoltam, ezzel még kicsit késleltetem a valóságot.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése