2018. április 2., hétfő

Bécsi játszótér

Bécs két ikonikus látványosságához nem jutottam el elsőre. Sok év és sok látogatás telt el, mire eme két nevezetes helyre is ellátogathattam.

A Prater a város vidámparkja. Óriási zöldövezet közepén már messziről látszódik a hatalmas óriáskerék, a hullámvasút és az egyéb őrültségek. A vidámparkba bárki besétálhat, nem kell belépőt fizetni. Pénzbe az kerül, ha ki akarjuk próbálni valamelyik szórakoztató-eszközt. Nem vagyok egy vidámpark-fun, viszont a Praterben eltöltött séta  mégis megéri az időt.




 A másik nevezetesség a Hundertwasser Ház. Ez a város jelképévé vált, Hundertwasser sokfelé alkotott, tervezett épületeket, de a bécsi ház lett a védjegye. A feltételezésekkel ellentétben a ház falai csak kívülről tűnnek girbegurbának: odabent teljesen normális lakások vannak, a dekor "csupán" a ház falát díszíti. Meglepetésünkre maga a Ház nem is látogatható, viszont vele szemben van egy szuvenírbolt kávézóval és rengeteg vásárolnivalóval, ott ízelítőt kaphatunk abból, mit is jelent Hunderwasser stílusa.


Szóval Bécs mindig megér egy látogatást. Sokadik alkalommal is találni fogunk látogatásra érdemes helyszínt!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése