2018. április 4., szerda

Magyar sorozatok bűvöletében

Nem csak az amerikaiak tudnak jó sorozatokat készíteni, hanem az utóbbi években a magyarok is előrukkoltak sok jó filmsorozattal.
 

Az egyik legdurvább és mégis nagyon profi az Aranyélet. Az HBO két évadot forgatott eddig, s talán készül a harmadik is. Olyan profi színészekkel, mint Ónodi Eszter, Döbrösi Laura, vagy Thúróczy Szabolcs. Egy budai villában élő újgazdag család életét követhetjük nyomon, akik ügyeskedéssel és nem túl etikus módon gazdagodtak meg. A gazdagságot azonban nehéz fenntartani, ez nem kevés nyomást tesz az apára, de a gyerekekre is. A feleség az a pénz után mozdul, ha kell, gazdagabb pasira vált. A film nagyon jól bemutatja a rendszerváltás okozta meggazdagodási hullámot és napjaink "tetőzését". Durva film, van benne erőszak, de érdemes megnézni. A zenék külön díjat érdemelnek.


A Válótársak az RTL sorozata, a helyszín szintén a budai úrivilág, de itt nem az etikátlan gazdagok, hanem a tisztes budai polgárok életét követhetjük. Akik tisztes családokban élnek, modern kertes házban vagy villában laknak, azonban a családi élet kicsit defektes, így a válás szóba kerül. 3 férfi életén keresztül látunk bele 3 családba. Az egyik a terhes barátnőjét hagyja el, a másikat félrelépései miatt teszi ki az asszony, a harmadiknál meg csak éppen a feleség beleunt az ellaposodott kapcsolatba. A férfiakat Lengyel Tamás, Stohl András és Scherer Péter alakítják, a nőket Földes Eszter, Gubás Gabi és Balsai Móni.


A mi kis falunk amolyan anti-jóléti  sorozat. Az elegáns budai hegyek közül a pilisi völgyben játszódó képzeletbeli Pajkaszeg minden csak nem elegáns. Az apró falu polgármesteri hivatalában, a helyi edzőterem-plébánián, az állatorvosi rendelőben, s legfőképp a kocsmában játszódnak a jelenetek. Igazi falusi életképek ezek közmunkásokkal, értelmetlen ünnepségekkel, pletykálással. Ha sokat akarunk nevetni, akkor ez a legjobb választás. Hozza a formáját Szabó Győző, Csuja Imre, Reviczky Gábor és Lovas Rozi. Lengyel Tamás meg a budai szépfiú után jól hozza a helyi vagány csávó figuráját. Ez is RTL-sorozat, eddig 2 évad készült el, várjuk a harmadikat.


A Korhatáros szerelem kicsit erőltetett, de mégis jó. Kovács Patrícia színpadon és filmen is mindig profi alakítást nyújt, itt is jól hozza a majd 40 éves 3 gyerekes családanyát, aki kalandba keveredik egy nála 15 évvel fiatalabb sráccal. Azt, hogy miként harcolják meg ezt egymással, a családdal, s hogyan bonyolódnak a szálak az első évad részeiből tudhatjuk meg. A TV2 forgatta, jó minőségben. Dobó Kata, Ónodi Eszter és Bánsági Ildikó emelik a sztár-színészek sorát.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése