2017. március 5., vasárnap

Valódi vezetők között

Íme két kép a közelmúltból. A két képben közös, hogy olyan társaságba "keveredtem", melynek korábban nem voltam részese.

Február végén volt Budapesten a Europartners szervezet éves európai konferenciája. Ez a szervezet a keresztény üzletembereket, vállalatvezetőket fogja össze, s most "szerencsére" épp nálunk tartották a programjukat.

A témák között volt a korrupció, a nők szerepe az üzleti életben, a reziliencia (erről már korábban én is írtam). Az előadók és beszélgetések mellett a résztvevők voltak még izgalmasak. Hiszen európai konferencia lévén főszabály szerint sok fehér arcot kellett volna látnom. Ehelyett volt itt ázsiai, fekete afrikai, zsidó, közel-keleti. S mind gyakorló keresztény üzletemberek Európában.



A másik "csoportosulás" a Gazdagréti Református Presbitérium, melynek munkájában "tanulóként" majd egy éve veszek részt. A havi megbeszéléseken 1o-12 fő szokott jelen lenni, köztük több lelkészünk, a jelenlegi és a jövőbeni vezetők. Köztük jómagam is.

Csodálatos azt látni, hogy a munkájuk és családjuk mellett ilyen plussz feladatot és felelősséget is vállalnak a presbiterek. Jó köztük lenni, tőlük tanulni, általuk formálódni, s formálni.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése