2016. augusztus 30., kedd

Kölcsöngyerek Balatonra jár

A kölcsöngyerkőcök nem csak Mándokra járnak, hanem a Balatonra is. Idén ráadásul már háromszor is együtt lehettünk itt: egyszer tavasszal, majd nyár közepén és most nyár végén.


Miben nyújt többet, mást a Balaton vidéke, mint a mi vidékünk Szabolcsban? Hát egyértelmű: itt van Balaton, s ha hozzá jó idő is jár, akkor nem strandra, medencés fürdőbe megyünk, hanem a partra! A hidegvérű apróságokat ráadásul a hűvösebb idő sem zavarta, boldogan pancsoltak a hatalmas vízben.


Mándokhoz képest itt kevesebb feladat és munka van, így ha ide jövünk a családdal, akkor el lehet feledkezni a tennivalókról. Ráérős reggelek, megrendelt ebédek és szalonnasütés vagy grillezés estére. A bicikli és a talicska volt a két kedvenc közlekedési eszköz, természetesen a piros autóba való ki-bemászkálás után.


Na és itt van két cica! Az otthoni kutyánk nem túl barátságos, így nem lehetett kényeztetni. Az itteni cicák viszont nagyon is kérték a simogatást. Lehetett választani a kislány cica és a fiúcica között, aztán énekelni nekik a Cirmoscicát... Kutyusnak meg ott volt a szomszéd németjuhásza, akinek a kerítésen át lehetett dobni a labdát.


A kert is szabadon bevehető. Nem kell vigyázni, kerülgetni a növényeket. Be lehet bújni a fák ágai alá, lehet szedret szedni, fügét kóstolni, vagy éppen virágot vázába tenni.



Szóval jövőre veletek újra itt! A szülőket nyugodtan hagyjátok otthon!
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése