2016. július 17., vasárnap

Boszorkanyok ideje

Boszorkanyok leteznek? Arni Porarinson regenyenek a cime A boszorkany ideje. Ugyan egy elo boszorkannyal sem talalkozhatunk benne, am annal sejtelmesebb, titokzatosabb tajakra kalauzol minket az iro Izlandon.

Ez volt a kovetkezo skandinav konyv, amit olvastam. Mostanaban jelent meg magyarul. Iroja Izland egyik legismertebb iroja. Izlandrol keveset tudunk: egy szigetorszag a huvos tengeren, tavol a kontinenstol. Egy orszag, ahol par szazezren laknak, viking elodokkel rendelkeznek, szokek, kek szemuek. Egy videk, ahol tobbnyire borongos es hideg a taj.

A regeny egy videki varosban jatszodik, ide helyezik a tortenet meselojet az orszagos napilap ujsagirojat es kollegait. Izgalmas hirek utan kell kutatniuk, hogy a reykjaviki hirek mellett videkrol is halljanak az olvasok. Ottletuk elejen tobb halaleset is tortenik a csendes varoskaban, s bar sok osszefugges nincs az esetek kozott, Einar nyomozasba kezd. 

Vadvizi evezes kozben zuhan a vizbe, majd meghal egy no. Szinhazi eloadasra keszulve rejtelyesen eltunik, majd elokerul egy diak holtteste. Kesobb egy diaklany is elhunyt. A rendorok nem talalnak megfejtest, viszont az ujsagiro erdekes szalakat boncolgat. Beszel a helyiekkel, a diakokkal, szulokkel, tanarokkal, s osszerakja a rejtelyt. 

Elnezest, de a billentyuzetemrol eltuntek az ekezetek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése